Onderhoud

 In onze volledig ingerichte werkplaats onderhouden we alle merken caravans, campers, vouwwagens en aanhangwagens.

Onze onderhoudsbeurten zijn niet alleen een controle maar adviseren u ook preventief, Om de vitale delen goed te kunnen beoordelen worden deze door ons altijd gedemonteerd, gesmeerd en afgesteld. Gebreken aan bijv. defecte lagers en remmen komen dan eerder aan het licht.

 

Het is verstandig om eens per 2 jaar de caravan grondig na te laten kijken. Door onder andere drempels en slechte wegen krijgen caravans het zwaar te verduren.

Hierdoor kunnen problemen ontstaan, zoals vochtlekkage, defecte vering of lekkage van de gasleiding.

NIEUW: als enige bedrijf in Nederland kunnen wij uw caravan 3D uitlijnen. Dit is de laatste jaren erg actueel! Met name Fendt, Knaus en Dethleffs staan er bekend om.

 

PACK-keuring

 

Wanneer u twijfelt of uw caravan onderhoud nodig heeft kunt u altijd een PACK-keuring (Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring) laten uitvoeren. Deze keuring geeft de onderhoudstatus aan waarin uw caravan verkeert. Als blijkt dat uw caravan een onderhoudsbeurt nodig heeft en u deze bij ons laat uitvoeren vervallen de kosten van deze PACK-keuring. Na elke keuring krijgt u een overzicht van de eventuele werkzaamheden die aan de caravan werden verricht. Wanneer de caravan of aanhangwagen goedgekeurd is krijgt deze een keuringssticker. En u krijgt een rapport ter bevestiging.

Kleine onderhoudsbeurt

Bij veelvuldig gebruik van uw caravan is het mogelijk tussentijds een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Er wordt dan door ons met zorg naar uw caravan gekeken. Deze beurt bestaat uit het onderstel (remmen compleet, verlichting, chassis, oplooprem en stabilisator) controleren, schoonmaken, afstellen en smeren. Het remgedeelte wordt volledig gedemonteerd en visueel bekeken. Defecte onderdelen worden in overleg vervangen en voor een duidelijke uitleg voor u bewaard.

Grote beurt

Een grote onderhoudsbeurt voor uw caravan houdt in dat uw gehele caravan wordt nagekeken incl. vochtmeting. Caravans tot 6 jaar oud krijgen een apart vochtmetingsrapport dat u kunt gebruiken voor uw garantie! Tijdens deze beurt wordt er naar alles gekeken, o.a. gas, water en verlichting. Het onderstel wordt gesmeerd, afgesteld en evt. schoongemaakt. Ook de caravanmover wordt met deze beurt nagekeken. Of te wel: De gehele caravan wordt nagekeken!

De grote onderhoudsbeurt is een aanrader voor iedereen die particulier een gebruikte caravan hebben aangeschaft. Ook voor degenen die een nieuwe caravan hebben aangeschaft waarop nog garantie zit is het handig deze beurt uit te laten voeren. Omdat u van ons een uitgebreid BOVAG-rapport krijgt kunt u zien hoe de onderhoudsstaat van uw caravan is. Onderdelen worden in overleg vervangen en voor een duidelijke uitleg voor u bewaard.

Ook nieuwe caravans kunnen door ons worden onderhouden. Bij caravans jonger als 6 jaar wordt ONLINE bij de BOVAG u vochtmeting geregistreerd. Hierdoor heeft iedere BOVAG garage inzicht in uw vochtmeting.